01 آذر 1403

  • 1403/03/08
  • - تعداد بازدید: 335
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون بهداشتی شبکه بهداشت ودرمان لامرد از مشاهده پشه آئدس در شهرستان های جنوبی کشور خبر داد.

معاون بهداشتی شبکه بهداشت ودرمان لامرد از مشاهده پشه آئدس در شهرستان های جنوبی کشور خبر داد.

معاون بهداشتی شبکه بهداشت ودرمان لامرد  از مشاهده پشه آئدس در شهرستان های  جنوبی کشور خبر داد.

 

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان لامرد، مهندس «یعقوب رضائی »، معاون بهداشتی شبکه  با بیان اینکه پشه آئدس ناقل بیماری های تب‌دار مثل تب زرد ، تب دنگی ، زیکا و چیکوگونیا است، گفت: این پشه در کشور‌های همجوار از جمله پاکستان، امارات متحده عربی، قطر و عمان وجود دارد و در کشور پاکستان علاوه بر بیماری‌های تب‌دار دیگر بیماری‌ها از جمله بیماری‌های عفونی دنگ و زیکا رال نیز منتقل کرده است . او گفت: اگر پشه آئدس از پاکستان وارد مرز‌های کشور شود می‌تواند بیماری تب دنگی را انتقال دهد. این پشه با علامت‌های سیاه و سفید روی پا‌ها قابل تشخیص است.

 

او افزود: خوشبختانه تاکنون هیچ موردی از تب دنگی در شهرستان مشاهده نشده است و بیان کرد  نقش دهیاری‌ها و شهرداری‌ها در مقابله با پشه آئدس در شهر‌ها و روستا‌های مناطق یاد شده را مهم دانست و تاکید کرد: در این راستا دفع صحیح زباله و ایجاد محیطی پاکیزه از مسئولیت‌های مهم و اجتماعی دهیاری‌ها و شهرداری‌ها است.

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان لامرد علایم بیماری های بیان شده را شامل : تب شدید ، سردرد درد عضلانی، تهوع ، استفراغ ، کهیر و  در برخی موارد جوش های پوستی،  درد پشت چشم و تورم غدد اشاره کرد.

رضایی اظهار داشت  آئدس پشه ای است که به آب وابسته است و مستعدترین مکان ها برای رشد و نمو  آب انبار ها، ظروف جمع آوری آب کولر های گازی و اسپیلت ها ، ظروف آب مصنوعی یا طبیعی،  ظروف ذخیره آب، گلدان‌های گل، لاستیک‌های دور ریخته شده، بشقاب‌های زیر گیاهان گلدانی،  ، فواره‌های زینتی، کاسه‌های آب برای حیوانات خانگی که در داخل یا نزدیک مکان‌هایی که انسان‌ها در آن زندگی می‌کنند، برای زندگی تولید مثل و تخم گذاری این پشه‌ها ایده‌آل هستند. بطور کلی جاهایی که آب راکد است بالاخص جاهایی که رنگ ظرف سیاه رنگ است جذب بالایی وجود دارد زیرا این پشه به رنگ سیاه علاقه مند است

او در خصوص راه‌های مقابله با پشه آئدس بیان کرد که اقداماتی شامل تخلیه کامل و مرتب ظروف نگهداری آب سر باز در حیاط و محوطه، تمیز کردن دائم آب زیر گلدان، خالی کردن آب‌های راکد در منزل مانند آب کولر،تمیز کردن ظرف آب پرندگان و سایر حیوانات خانگی،ضد عفونی کردن منبع آب،ضد عفونی سینک ظرفشویی و روشویی، تخلیه و شستن مداوم سطل‌های زباله خانگی وپوشیدن پیراهن آستین بلند و شلوار و استفاده از پماد دفع حشرات بسیار تاثیرگذارخواهد بود.

رضایی گفت بیماری تب دانگی  عفونتی است که توسط ویروس دانگی ایجاد می‌شود. پشه آئدس از جمله عوامل اصلی منتقل‌کننده این ویروس هستند. تب دنگی به عنوان «تب استخوان شکن» نیز شناخته می‌شود، چرا که به دلیل درد شدید حاصل از آن بیمار تصور می‌کند استخوان‌هایش در حال شکستن هستند.

 

واکسنی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس دنگی وجود ندارد. نکته‌های کوچکی به پیشگیری از ابتلا به ویروس دنگی وجود دارد. مردم باید در برابر پشه‌ها از خود محافظت کرده و دفعات گزیدگی با نیش آن‌ها را محدود کنند. اگر کسی دچار تب دنگی شد و در صورتی که بیماری خفیف باشد، برای بهبودی باید مقدار زیادی مایعات بنوشد. اگر کسی به گونه حادتری از بیماری مبتلا شد نیازمند مایعات وریدی (مایعاتی که از طریق سرنگ یا سرم به رگ‌ها تزریق می‌شوند) و انتقال خون خواهد بود.

 او  در مورد ویروس زیکا نیز بیان کرد ویروس زیکا توسط ویروسی ایجاد می‌شود که توسط پشه‌های آئدس انتقال می‌یابند و در طول روز نیش می‌زند. علائم این ویروس به طور کلی خفیف بوده و شامل تب، بثورات پوستی، درد عضلات و مفاصل، ضعف یا سردرد است. علائم به طور معمول ۲ تا ۷ روز ادامه دارد. بیشتر افراد مبتلا به عفونت ویروس زیکا علائمی ندارند. عفونت ویروس زیکا در دوران بارداری می‌تواند باعث متولد شدن نوزادان با میکروسفالی و سایر ناهنجاری‌های مادرزادی شود. عفونت با ویروس زیکا همچنین با سایر عوارض بارداری از جمله زایمان زودرس و سقط همراه است.

 

 

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 102851
کلیدواژه